Бившият централен защитник на Локомотив (Пловдив), Велбъжд (Кюстендил) и Берое Петър Колев поема към Саудитска Арабия и ще бъде част от екипа на Димитър Димитров-Херо.

Колев, който за последно в България работеше в Берое, ще бъде треньор на дублиращия състав на клуба, ръководен от Херо - Ал Кадисия. Петър Колев ще работи с младите таланти от Ал Кадисия по методиката на Димитър Димитров и задачата е във всеки един момент играчи от този състав да бъдат готови за мъжкия отбор. Бившият защитник на ЦСКА Красимир Безински пък е първиа систент на Херо.

"Нашият отбор беше напуснат от всичките си чужденци, което се отрази на резултатите ни. Именно затова от 4-о място в началото на първенството, сега сме 10-и. Но амбицията на нашия президент е да произвеждаме млади играчи и да ги продаваме на по-големите отбори. Миналата година продадохме двама на водещи арабски тимове за доста добри пари. Затова сега играем само с местни и то предимно млади играчи", разказа пред БТА Димитър Димитров.

Херо допълни, че е имал оферта през втората част на първенството да поеме Ал Шабаб от столицата Рияд, но е отказал.

"Наистина Ал Шабаб е гранд в Саудитска Арабия. Но макар и малък, нашият клуб Ал Кадисия се стреми да се развива бързо и имам цялата футболна власт да приложа своите възгледи. Спокойствието и доверието на ръководството не мога да ги
заменя", мотивира се треньорът.

Херо в момента е в Бургас и ще пътува за Саудитска Арабия на 31 декември. В началото на януари ще заведе отбора си на тренировъчен лагер в Египет. Там ще има контролна среща с водения от Стойчо Младенов местен гранд ЕНППИ (Кайро). /БЛИЦ