Без победител завърши “българското дерби” в осмия кръг на руската Висша лига, след като Терек измъкна домакинско 2:2 срещу Амкар. С два гола за тима от Перм, воден от Димитър Димитров-Херо, се отчете българският нападател Мартин Кушев. Спечелена дузпа и асистенция бе приносът на Благой Георгиев за Терек, като и двете попадения за тима от Грозни реализира румънецът Панку.

Домакините откриха резултата още в третата минута, когато Панку бе точен от дузпа. Наказателният удар бе отсъден за нарушение на Черенчиков срещу Георгиев. Още до почивката Амкар стигна до обрат с две попадения на Кушев. В 27-ата минута българинът бе най-съобразителен, след като удар на Дринчич срещна гредата и прати топката в мрежата на Дикан. В последната минута на първото полувреме отново Кушев бе точен, като този път асистенция записа Захари Сираков.
 
Шест минути преди края Терек стигна до равенството, след като Панку отново бе точен. Асистенцията за попадението му бе на българския национал Благой Георгиев. И тримата българи в състава на Амкар – Захари Сираков, Георги Пеев и Мартин Кушев започнаха като титуляри. Такъв бе и закупеният през зимата от Левски Жеан Карлос. В 72-ата минута бразилецът бе заменен от Волков, а в 78-ата Кушев отстъпи мястото си на Сикимич.
 
Валентин Илиев и Благой Георгиев бяха титуляри и играха цял мач за Терек. В стартовата единадесеторка на Вачеслав Грозни попаднаха и бившите играчи на ЦСКА Радослав Забавник и Флорентин Петре. Словакът остана на терена през целия мач, докато румънският халф, който до скоро лекуваше контузия, бе заменен в 75-ата минута от Прудников.
 
С това равенство Амкар събра 7 точки и запази 13-ото си място в класирането, докато Терекс вече има 9 точки, но остана 11-и във временното подреждане. В друг мач от кръга ЦСКА постигна обрат за 2:1 над Динамо в московското дерби и излезе на първо място с 16 точки. Докато Динамо запази засега петото си място с 12 точки. Цветан Генков остана резерва за Динамо./БЛИЦ