Българският национал Валери Домовчийски игра 22 минути за Херта при загубата с 1:2 като гост на Борусия (Мьонхенгладбах) в мач от 2 кръг на Бунеслигата.

Домакините откриха резултата с попадение на Бруверс в 23-ата минута, когато холандецът с глава засече подаване на Левелс. В 52-ата минута Борусия удвои аванса си. Алжирският национал Карим Матмур оползотвори подаване на ветерана Оливер Ньовил.
 
Херта отговори още в следващата атака, когато центриране на Рафаел бе превърнато в гол от Гойко Качар, който се разписа с глава. Това е втори пореден гол за сръбския национал, който в предишния кръг донесе победата на берлинчани с 1:0 над Хановер.
 
В опит да стигне поне до равенство треньорът на Херта Люсиен Фавър в 68-ата минута пусна в игра Валери Домовчийски, но въпреки усилията на българина и на другите две смени Янкер и Хартман столичният тим не успя да вкара нов гол.
 
Успехът изкачи Борусия (Мьонхенгладбах) до третото място във временното класиране с 4 точки, докато Херта е на осма позиция с 3 точки./БЛИЦ