Северна Ирландия загуби у дома от Португалия с 2:4 в световна квалификация от Група F на Зона Европа.

Срещата на стадион "Уиндзор Парк" в Белфаст бе изключително динамична и интригуваща. Бруно Алвеш (21) изведе гостите напред в началото, но Гарет Маккоули (36) изравни, а в 43-ата минута Елдер Пощига бе изгонен с директен червен картон и иберийците останаха в намален състав.

В началото на второто полувреме домакините направиха пълен обрат с гол на Джейми Уорд (52), при който имаше неотсъдена засада. В 62-ата минута и Северна Ирландия остана с 10 футболисти на терена, след като заради втори жълт картон бе изгонен Крис Брънт. Тогава дойде звездният миг на Кристиано Роналдо (68, 77, 83), който реализира хеттрик и донесе трите точки на Португалия. Първите си два гола той вкара с глава, а след това в 80-ата минута домакините получиха още един червен картон на Лафърти. Последното попадение на Роналдо падна след удар фаул, при който топката рикошира леко и излъга вратаря.

След успеха си Португалия се върна на първото място в групата със 17 точки, но и мач повече от Русия, която е с 15 пункта. Северна Ирландия е на четвърта позиция с 6 точки и няма шансове да се бори дори за бараж.

Северна Ирландия - Португалия 2:4
0:1 Бруно Алвеш (21), 1:1 Гарет Маккоули (36), 2:1 Джейми Уорд (52), 2:2 Кристиано Роналдо (68), 2:3 Кристиано Роналдо (77), 2:4 Кристиано Роналдо (83)