Съперникът на ЦСКА в Лига Европа Бешикташ не успя да победи съгражданите си от Касъмпаша, като двата тима направиха 1:1 в мач от 11 кръг на турската Суперлига.
 
Българският национал Николай Димитров бе титуляр за Касъмпаша, а в 83-ата минута отстъпи мястото си на другия роден състезател в състава Георги Сърмов.
 
По този начин двамата българи и техният тим, който е последен в класирането, развалиха празника на 32 000 зрители, които бяха дошли за специалното официално представяне на баскетболиста Алън Айвърсън пред феновете на Бешикташ.
 
Фанатичните привърженици на “черните орли” посрещнаха американската звезда с многократни възгласи “Оле, Оле, Алън Айвърсън”.
 
В 77-ата минута обаче Касъмпаша откри резултата чрез Ерсан Мартин. В 85-ата минута, само две минути след смяната на Хичо със Сърмов, Исмаил Кьойбашъ изравни за домакините.
 
Бешикташ имаше шанс да стигне до попебадата в четвъртата минута на добавеното време. Балъш Башдаш фаулира Нихат Кахвечъ в наказателното поле и съдията Бюлент Йълдъръм отсъди дузпа. Вратарят Тозга Йолген обаче спаси удара на Гути.
 
Пропусната победа остави Бешикташ на осмо място в класирането със 17 точки. Касъмпаша пък продължава да е закотвен на последното 18-о място с едва 3 точки. Лидер е Трабзонспор с 26, една повече от шампиона Бурсаспор.
 
На 2 декември “черните орли” гостуват на ЦСКА в мач от Група “L” на Лига Европа. На 16 септември Бешикташ трудно спечели домакинския си мач срещу “червените” с 1:0./БЛИЦ

________.jpg