Гуус Хидинк дебютира с победа начело на Анжи. Тимът от Махачкала се наложи с 1:0 като гост на Динамо (Москва) в мач от 33 кръг на руската Премиер лига.
 
Срещата изобилстваше от опасни положения пред двете врати, но липсата на точни удари предотвратяваше попадение. На два пъти гредите спасиха Динамо от гол във вратата на Роман Березовски.
 
Единственото попадение в мача бе реализирано от Жусилей в 69-ата минута. Голът бе изненадващ, тъй като през второто полувреме Динамо имаше предимство в играта.
 
Бившият защитник на ЦСКА Жоао Карлос игра цял мач за Анжи, а успехът на тима от Махачкала удари по шампионските амбиции на Динамо. Московчани са трети изостават на 8 точки от лидера Зенит. Анжи е на седма позиция.
 
В другия мач от първата осмица на класирането Спартак (Москва) измъкна точка при гостуването си на Рубин. Двубоят завърши 1:1. Столичани изравниха в 80-ата минута чрез Емануел Еменике. Тимът от Казан бе взел аванс в 58-ата минута чрез Роман Шаронов. Спартак е четвърти в класирането, а Рубин е шести.