Треньорът на Анжи (Махачкала) определи като голям успех за руския футбол класирането на отбора му за 1/8-финалите на Лига Европа. Вчера милионерите направиха 1:1 с Хановер в Германия, след като преди седмица се наложиха с 3:1.

"Много сме щастливи от следващата крачка, която направихме. Усещаше се много напрежение, но Хановер беше на земята. Като цяло съм доволен от отбора. И се радвам за руския футбол, тъй като всички три тима продължават напред", обясни холандецът, който похвали Рубин и Зенит за елиминирането съответно на Атлетико (М) и Ливърпул.

"От вас, журналистите, разбирам, че ще играем срещу Нюкасъл на 1/8-финал. Ще бъде приятно да излезем срещу тях. Клубът разполага с отличен стадион, където атмосферата е невероятна. Нашите млади играчи ще получат прекрасен опит", добави Хидинк.

Специалистът сподели и амбициите пред него и отбора. Той призна, че всеки в клуба може да мечтае за спечелването на Лига Европа, но всеки трябва да бъде реалист.

"Можем да мечтаем за финал и да го спечелим. Но нека бъдем реалисти. В турнира има много силни отбори. А на нас ни предстои да трупаме още опит. Въпреки това духът на тима е на победител. Това е най-важното", каза още той.