Мениджърът на Челси Гуус Хидинк защити нападателя Диего Коста, който се забърка в скандал при загубата на отбора му с 2:0 от Евертън на четвъртфиналите за ФА Къп.

Испанецът опита да ухапе Гарет Бари след спречкване между двамата, за което получи червен картон в края на мача. Той е застрашен и от допълнителна санкция заради проявата си.

Наставникът му обаче опита да тушира напрежението заявявайки, че испанецът не е толкова лош, колкото опитват да го изкарат.

"Определението "идиот" за него е прекалено силно. Това не е описанието на Диего. Харесва ми, че той играе с много жар и трябва да приема характера му. Той знае, че трябва да се контролира, но когато си в напрегната ситуация това е трудно. Има множество примери за играчи, които са били на ръба в напечени ситуации. Разбира се, не съм щастлив и очаквам да разбера дали ще получи допълнително наказание. Коста също не е доволен, но отчаяно иска да играе", коментира холандският специалист.

"Всички акцентират на неговата целувка или "ухапване" срещу Бари, но играчът на Евертън се изказа много добре, че нищо не се е случило.Не мога да гарантирам, че Коста няма да реагира по подобен начин, ако отново бъде провокиран. Просто това е характера му. Той демонстрира страхотна игра, ако говорим за голове и асистенции. Затова и го защитавам. Диего помага много на клуба, откакто го поех през декември. Медицински причини му попречиха да се включи за Испания в контролите с Италия и Румъния в края на март. Но здравословният проблем на Коста е малък", увери Хидинк.

 Програма, резултати и голмайстори в ФА къп - ТУК !!! 

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!