Шок за полицията в Мадрид ще е дългоочакваното дерби от 1/8-финалите в Шампионската лига между Реал и Манчестър Юнайтед. Двубоят е довечера на "Сантяго Бернабеу".

Органите на реда в испанската столица са в пълна бойна готовност. Британските им колеги са ги предупредили да се готвят за „посрещането" на поне 5000 английски ултраси. Големият проблем обаче е, че най-свирепите 1000 от тях, включително хулиганите от фракцията Red Army, нямат билети. Те се гласят да използват сила, за да нахлуят на "Бернабеу" покрай обикновените фенове.

Според "Марка" испанските полицаи ще дебнат за хулигани още на мадридското летище "Барахас" от ранни зори днес. Целта им е да залавят англичаните без билети и да предотвратят достигането им в града.

В подстъпите около самия стадион охраната ще бъде допълнително подсилена. Очакванията са да се стигне до неизбежни сблъсъци, каквито имаше при последното гостуване на Юнайтед в Мадрид преди 10 г. Тогава организирани групи, добре почерпени англичани, се биха с униформени както в близост до "Бернабеу", така и по линиите на местното метро, което бе сериозно изпочупено.