Хиляди фенове се разминаха със страшна трагедия в Истанбул след две мощни екплозии в града. Едната от тях е била до стадиона на Бешикташ – Vodafone Arena. Взривовете са станали два часа след победата на Бешикташ срещу Бурсаспор (2:1) в среща от местната Суперлига.

Има данни за поне 20 ранени служители на реда, като броят е потвърден от вътрешния министър на Турция Сюлейман Солу, а в следващите часове най-вероятно цифрата ще се промени. Полицията е отцепила района и ограничава достъпа до мястото на взрива.

Вече се появиха видео кадри как десетки линейки се насочват към мястото на експлозията. Позитивното е, че футболните фенове вече са се били разотишли и това е намалило броя на жертвите.

Според турските медии целта на предполагаемата кола бомба, която се е взривила, е бил бус на жандармерията, която била разпределена край стадиона, за да поддържа реда близо до изхода, където са излизали феновете на Бурса. Всичко се случило, след като всички фенове напуснали зоните около стадиона. Засега няма информация за броя на загиналите, но според непотвърдена информация има пет жертви.

От Бурсаспор потвърдиха, че нито един от техните привърженици не е пострадал при атаката.