Зрелищно пирошоу в Неапол беше посветено на легендата на Наполи Диего Марадона, който си отиде от този свят на 60-годишна възраст. Новината шокира цял свят. 

Дон Диего игра за Наполи в периода 1984-1991 година. От клуба коментираха, че са съкрушени след ужасната новина за смъртта му. 

"Скърбим. Това е ужасяващ удар! Чувстваме се като боксьор, който току-що е бил нокаутиран. В шок сме!", каза говорителят на Наполи Никола Ломбардо.

Марадона има статут на Бог в Неапол, след като помогна на местния отбор да спечели първите си две титли в италианското първенство през 1987 и 1990 година, както и турнира за Kупата на УЕФА през 1989 г. 

В социалните мрежи се появиха кадри от случващото се в Неапол,  където хиляди излязоха по улиците. 

"Завинаги в нашите сърца. Чао, Диего", написаха от Наполи на официалния си профил в "Туитър".

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

В Неапол са готови да прекръстят стадиона си "Сан Паоло" на "Диего Армандо Марадона" в памет на починалия аржентински великан. Предложението дойде от кмета на Неапол Луиджи Де Маджистрис и срещна одобрението на клубния президент Аурелио Де Лаурентис.

"Градът е в шок. В продължение на час и половина хората отказваха да повярват. Последва мълчание, тиха болка. Новината за смъртта на Диего Армандо Марадона бе посрещната във всеки дом сякаш е починал роднина. Близък, отишъл надалеч, но останал на една ръка разстояние. Всички се притесняваха, след като бе опериран, после изглежда нещата вече бяха наред. Сега обаче улиците са тихи, вестта за кончината на Дон Диего се разпространи за минути. Фенове се събраха пред стенописа с неговия лик на "Де Део". Районът се превърна в храм, към който запалянковците се стичат, за да запалят свещ в памет на Диего. И пеят "Аз видях Марадона", пише "Тутоспорт".

Светлините на стадион "Сан Паоло" ще останат включени цяла нощ. Утре стадионът ще бъде арена на сблъсъка между Наполи и Риека в груповата фаза на Лига Европа. Очаква се образът на Марадона да гледа от трибуните, както и от видеостената.