Лестър удължи договора на мениджъра Брендън Роджърс и така беше сложен край на спекулациите за евентуалното му напускане посока Арсенал.

Северноирландецът пое „лисиците” през февруари,  а през настоящия футболен сезон прави чудеса – отборът е втори в класирането след серия от успешни мачове.

Поради тази причина шефовете на клуба предложиха нов договор на Роджърс до юни 2025 година и далеч  по-добра заплата.

„Качествата на Брендън като треньор са всеизвестни, а той е способен да изведе потенциала на всеки в отбора до големи висоти”, коментира президентът на Лестър Айауат Сриваданапрабха.

 „Усещам подкрепа от президента – Кун Топ, изпълнителния директор – Сюзан Уилан, директора по футболните операции – Джон Ръдки, всеки в клуба е чудесен. Сварих уникален отбор и щаб, които искат да се развиват и да работим заедно всеки един ден. Искам да благодаря на феновете за топлото посрещане, тъй като това ми дава амбиция. Ще работим още, за да донесем големи успехи за Лестър Сити”, обеща Роджърс.

Лестър стана шампион през 2016 година под ръководството на италианеца Клаудио Раниери. Сега тимът е втори, но никой не си прави илюзия за титлата. Или поне не говори за нея. Целта по всичко личи ще бъде Топ 4. В неделя „лисиците” гостуват на Астън Вила в мач за първенство.