Селекционерът на Швейцария Отмар Хицфелд даде пресконференция преди европейската квалификация с България. Двубоят е във вторник от 21:30 часа българско време в Базел. Преди него лидер в групата е Англия с 14 точки, следван от Черна гора с 11, Швейцария и България с по 5, но “кръстоносците” са с мач по-малко. Последен е Уелс с 3 точки.

“Трябва да нападаме от самото начало на мача. Не бива да оставяме противника да създава опасности и да разиграва топката. Победата на Англия беше всичко друго, но не и лека. Те имаха 4 атаки и вкараха 3 гола, докато българите владееха повече инициативата, играят силно и показаха доста добри неща, но в крайна сметка загубиха. Надявам се нещата да продължат така и утре в Базел”, заяви Хицфелд на брифинга.

“Ние продължаваме по пътя, който поехме след мача с Англия на 4 юни, когато направихме 2:2 като гост. В сравнение със състава за мача с България (0:0) на 26 март сега в отбора са едва четирима. Това обновяване се приема положително. Разликата върху настройката на отбора е доста голяма, защото при гостуването ни в Англия ние не бяхме никакъв фаворит. След отварянето на тази възможност натискът върху нашите млади играчи сега е по-голям”, добави опитният специалист.

“Нашата вяра е голяма, че ние можем да достигнем до бараж. Все още сме твърдо убедени, защото в отбора на Черна гора взе връх негативната тенденция. Най-напред не успяха да победят България у дома, а в следващата среща паднаха като гост с 1:2 от Уелс. Докато при нас лошият старт беше спрян от равенството с Англия на “Уембли”, завърши Хицфелд./БЛИЦ