Селекционерът на Швейцария Отмар Хитцфелд изрази желание отборът му да се срещне с Германия по време на последното му световно първенство по футбол като треньор следващото лято в Бразилия. Според схемата на турнира това би могло да се случи на четвъртфинал на 4 юли в Рио де Жанейро, ако Швейцария и Германия спечелят групите си и след това преодолеят съперниците си на осминафиналите.

„Това ще бъде върхов момент за мен да можем да играем още веднъж срещу Германия”, сподели 64-годишният германски специалист, водил отборите на Байерн и Борусия (Дортмунд) в своята треньорска кариера.

След края на Мондиал 2014 в Бразилия Хитцфелд ще се оттегли окончателно от треньорската професия. „Човек трябва да мисли за здравето си и за семейството”, допълни Хитцфелд, който ще продължи да работи като експерт за телевизия Sky в Германия.

„Убеден съм, че с Йоги Льов в следващите години ще бъде спечелена титла”, убеден е Хитцфелд за бъдещи успехи на Бундестима. Той обаче не се ангажира, че това ще бъде световната титла в Бразилия, тъй като е наясно, че досега европейски отбор не е ставал световен шампион, когато турнирът се е провеждал в Южна Америка. „Най-вече заради климатичните условия южноамериканските отбори имат предимство”, завърши специалистът.