Бившият халф на Барселона Александър Хлеб коментира трансфера на Фелипе Коутиньо при каталунците. Беларусецът прекара 4 години на "Камп Ноу" и сега бе потърсен от "Спорт Експрес" да сподели вижданията си за съвременните пари във футбола.

- 120 милиона за Ливърпул плюс сериозни бонуси. Какво е твоето мнение?
- Преди се говореше за нереалистичните трансфери на Кристиано Роналдо, а после и на Гарет Бейл. А къде отидоха нещата - 120 милиона! Това е невероятно! Все си мисля, че до половин година ще говорим за трансфери от по 500 милиона. Нормални ли са тези цени? Не знам. Знам само, че е лудост.

- В такава ситуация човек не губи ли желание да гледа футбол, след като знае за какви пачки става дума?
- Не, защо? Това е работа па клубовете. Решили да потрошат едни пари и го правят. Щом двете страни по договора са си стиснали ръцете, какво има да говорим. Но пак казвам - това е лудост.

- 120 милиона за Коутиньо?
- И трансферът на Бейл беше близо до тази сума. А за Неймар? Сега всичко е объркано. И в близко бъдеще ще настане още по-голяма веселба.

- Не съжаляваш ли, че точно сега не играеш в Англия и Испания?
- Е, да, стига да бях на 22 години.

- Щеше да заработиш добре.
- Времената се менят. Когато бях играч на Щутгарт, Красимир Балъков прибираше най-добрите пари в клуба. Ставаше дума за сериозна сума по него време. После всичко почна да се качва главоломно нагоре. Сега пазарът е неуправляем.

- Не съзираш ли и положителни моменти?
- Да, за младите играчи. Всичко зависи от тях. Тяхната работа е да се трудят много. И ще печелят добре.

- В чисто футболен план харесва ли ти играта на Коутиньо?
- Да. Да го кажем така - Еден Азар не е по-слаб футболист от Коутиньо. Същото важи и за Неймар в сравнение с Роналдо. Аз мисля, че Коутиньо ще се впише в играта на Барселона. Той е техничен и креативен футболист. Може би не е толкова добър в борбата за топката и единоборствата, но в Испания няма да има такива трудности при физическите сблъсъци, както е в Англия. Той е талантлив, вижда играта и ще се приспособи бързо към стила на хората в атака.

- В такава компания и с Меси може ли Барселона да спечели Шампионската лига?
- Да не сме толкова сигурни. Един играч не е всичко. Претенденти за успеха в Лигата не липсват. На Коутиньо му липсват трофеите и в това отношение и далеч например от един Иниеста. Има и нещо друго - бразилецът трябва да знае, че Барселона и Ливърпул са две съвсем различни неща.