Хоакин Капарос ще бъде новият треньор на Майорка, след като бившият наставник на Атлетик (Билбао) постигна договореност с ръководството на островния тим. Той ще замени Михаел Лаудруп, който подаде оставка през миналата седмица.
 
Бившият датски национал напусна заради неразбирателство с борда на директорите за трансферната политика. Тимът от Балеарските острови е във финансова криза и управлението се наблюдава от държавата. Заради това назначението на Капарос, който иска 1,3 милиона евро до края на сезона, трябва да бъде одобрено от представителите на националните финансови институции.
 
Назначението на новия треньор бе обсъждано на събранието на борда на директорите, което трябваше да изглади различията между вицепрезидента Лоренсо Сера Ферер и генералния директор Педро Тераса. Двамата имаха различни гледища за посоката на развитие на клуба.
 
Помощник-треньорът Мигел Анхел Надал, чичо на световната тенис звезда и акционер в Майорка Рафаел Надал, води тима при съботното равенство 2:2 с Осасуна. Сера Ферер обяви, че бившият играч на Барселона ще запази мястото си в техническия щаб.
 
Заради финансовите си проблеми клубът от Балеарските острови търси парична помощ. Президентът Жауме Кладера призна, че се водят преговори с инвеститор, но не разкри повече подробности./БЛИЦ