Селекционерът на Англия Рой Ходжсън очаква провокации от националите на Черна гора биха срещу Уейн Рууни в световната квалификация между двата тима от Група "Н" в зона Европа на 26 март в Подгорица.

Рууни получи червен картон в квалификационния мач за европейско първенство през 2012 година с Черна гора (2:2), след като ритна черногорския национал Миодраг Джудович. Заради червения си картон нападателят пропусна първите два мача от финалите на Евро 2012 в Полша и Украйна срещу Франция и Швеция, след като наказанието му бе намалено от 3 на 2 мача.

"Може би сте прави, но това са неща, с които футболистите трябва да се примирят. Мисля, че нашите противници не влияеха много на Руни в предишните ни мачове. Уейн е дисциплиниран в националния отбор и не ме е нервирал с нищо. Нямам причини да се съмнявам в него. Уейн сбърка и си призна публично. Той си плати цената, защото пропусна два мача на европейското първенство. Не трябва да му напомням за това, защото той не е забравил изгонването си", коментира Ходжсън на въпрос за евентуални провокации срещу Рууни.

Черна гора е лидер в Група “Н” в квалификациите от зона Европа за Мондиал 2014 в Бразилия с актив от 10 точки, спечелени в 4 мача. Англия е на второто място с 8 точки също от 4 срещи.