Защитникът на Арсенал Карл Дженкинсън и нападателят на Кристъл Палас Уилфрид Заха получиха първите си повиквателни за националния отбор на Англия, след като селекционерът Рой Ходжсън извади от групата петима от вече повиканите за контролата с Швеция.
 
Том Хъдълстон от Тотнъм също е в състава на “трите лъва” за проверката в Лондон. Извън състава останаха Уейн Рууни, Тио Уолкът, Джонджо Шелви, Кайл Уокър и Аарън Ленън.
 
Дженкинсън чака разрешение от ФИФА да играе за Англия, след като е участвал в мачове на националния отбор на Финландия до 19 г. В щаба на “трите лъва” се надяват, че до сряда всичко ще бъде уредено.
 
20-годишният Заха пък е първият полеви играч от Чемпиъншип, който е повикан в националния отбор от 2010 г. насам. Последният такъв случай беше с Джей Ботройд, който тогава беше нападател на Кардиф.
 
ИЗБРАНИЦИТЕ НА РОЙ ХОДЖСЪН
Вратари: Фрейзър Фостър (Селтик, Шот), Джо Харт (Манчестър Сити), Джон Ръди (Норич)
 
Защитници: Лейтън Бейнс (Евертън), Райън Бъртранд (Челси), Гари Кейхил (Челси), Стивън Коулкър (Тотнъм), Фил Джагиелка (Евертън), Глен Джонсън (Ливърпул), Райън Шоукрос (Сток Сити), Карл Дженкинсън (Арсенал)
 
Халфове: Том Клевърли (Манчестър Юнайтед), Стивън Джерард (Ливърпул), Лиън Осмън (Евертън), Рахим Стърлинг (Ливърпул, Джак Уилшир (Арсенал), Ашли Йънг (Манчестър Юнайтед), Том Хъдълстоун (Тотнъм)
 
Нападатели: Даниел Стъридж (Челси), Даниел Уелбек (Манчестър Юнайтед), Уилфред Заха (Кристъл Палас)