Юлиан Нагелсман стана най-младият треньор в Бундеслигата, след като днес беше назначен начело на Хофенхайм. 28-годишният специалист наследява на поста Хууб Стевенс, който напусна заради здравословни причини.

На Нагелсман предстои да се яви на изпит в Кьолнската школа, за да получи лиценз „Про“. До момента той е работил в школата на клуба, а през октомври даде съгласието си да поеме първия отбор от юли.

Оставката на Стевенс, тръгнал си заради проблеми със сърцето, стана причина Нагелсман да заеме поста по-скоро. Задачата пред младока не е никак лесна - да запази елитния статут на тима, който в момента е на предпоследно място в Бундеслигата.

"Юлиан пое на раменете си отговорността да се борим заедно за оцеляването. Надяваме се, че тази промяна ще вдъхне нови сили на отбора“, обяви спортният директор Александер Розен.

През сезон 2012/2013 Нагелсман е бил помощник-треньор на първия тим, а през 2014-а спечели титлата на страната при юношите младша възраст. Въпреки че все още без официален лиценз, Германският футболен съюз издаде разрешение на клуба да подпише постоянен договор с Юлиан Нагелсман.

 Резултати, програма и класиране в Германия - ТУК !!!