Хофенхайм записа убедителна победа с 4:0 над РазенБалшпорт (Лайпциг) в мач от 14 кръг на Бундеслигата. Успех с подобен резултат над един от основните претенденти за титлата в Германия е направо плашещ само шест дни преди срещата на тима на Юлиан Нагелсман срещу Лудогорец в Група „С“ на Лига Европа. Както е известно, българският шампион гостува в Зинсхайм в четвъртък.

Надим Амири даде аванс на Хофенхайм в 13-ата минута, когато се разписа с диагонален удар от наказателното поле след пас на Лукас Руп. Серж Гнабри наниза два гола през втората част.

Германският национал удвои в 52-ата минута след контраатака и пас на Кевин Акпогума. Десет минути по-късно Гнабри се разписа с прехвърлящ удар от централния кръг, който хвана неподготвен вратаря на „червените бикове“ Петер Гулаши.

Три минути преди края Марк Ут оформи победата на домакините. Той се разписа, след като овладя топката, която попадна в краката му след удар на пробилия отляво Андрей Крамарич и неумело изчистване от защитата при намесата на Гулачи.

С този успех Хофенхайм събра актив от 23 точки и заема пето място. РазенБалшпорт (Лайпциг) остава втори с 26 точки, но с две аванс пред Шалке 04 и Борусия (Мьонхенгладбах), които имат мач по-малко.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА