Ръководството на Хофенхайм уволни треньора Холгер Станиславски след домакинската загуба от втородивизионния Гройтер Фюрт 0:1 и отпадането от турнира за Купата на Германия. Наставникът бе привлечен миналото лято изпадналия във Втора Бундеслига Санкт Паули, за да придаде нов имидж на тима от Зинсхайм, но слабите резултати от началото на годината му костваха поста.

Това е петатат треньорска смяна в Бундеслигата от началото на сезона след тези във Фрайбург, Херта (Берлин), Хамбургер и Шалке 04, където Ралф Рангник напусна по собствено желание заради здравословни проблеми и бе заменен от холандеца Хууб Стевенс.

“Ценим Холгер Станиславки като човек и опитен треньор. След дълъг и конструктивен разговор с него обаче стигнахме до решение, че е по-добре да приключим съвместната си работа и интереси. Спортните резултати в последно време със сигурност изиграха решаваща роля”, заяви мениджърът на Хофенхайм Ернст Танер.

Преди загубата от Гройтер Фюрт възпитаниците на Станиславски бяха постигнали само една победа от последните си 10 мача в Бундеслигата. Заедно с уволнения наставник напускат и помощниците му Андре Трулсен и Клаус-Петер Немет.

Фаворит за нов треньор на Хофенхайм е бившият наставник на Щутгарт и Херта (Берлин) Маркус Бабел. Очаква се още днес босовете на тима от Зинсхайм да представят новия наставник.