Хофенхайм успя да привлече холандския национал Райън Бабел от Ливърпул. Крилото вече премина задължителните медицински прегледи, а трансферът бе потвърден и от мениджъра на Хофенхайм Ернст Танер.

Преди дни Бабел бе глобен от ФА с 12 000 евро заради снимката на съдията Хауърд Уеб в екип на Манчестър Юнайтед, която бе пусната в социалната мрежа Twitter. Това обаче ще е последната глоба, която играчът ще плаща в Англия, тъй като вече ще се раздава в германската Бундеслига.

“Надявам се, че до събота ще имаме нов човек и ще можем да представим истинска звезда”, обяви мениджърът на Хофенхайм Ернст Танер, без да назовава конкретно името на Бабел.

“След напускането на Ба и контузията на Обаси трябваше да реагираме спешно. Бабел бе един от желаните, за който мениджърът ни Ернст Танер ни убеди да го вземем”, заяви босът на Хофенхайм Дитмар Хоп.

Трансферната сума, която от Хофенхайм ще платят на Ливърпул за крилото, което бе взето от “мърсисайдци” през 2007 година за 18 милиона евро от Аякс, е в размер на 6 милиона евро. От общо 92 мача с екипа на Ливърпул във Висшата лига Бабел е вкарал 12 гола. /БЛИЦ