ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Манчестър Сити прегази Лутън с 6:2 като гост и се класира за 1/4-финалите на ФА къп. Загубата не е най-тежката в историята на домакините в турнира, където върхът е поражението с 0:7 от сборния отбор на 93-и високопланински полк през 1890 г.

Срещата тази вечер ще се запомни с петте гола на Ерлинг Холанд, като четири от тях дойдоха след асистенции на Кевин де Бройне. Норвежецът е първият футболист на Сити от 1926 г. насам, който бележи пет пъти в най-стария футболен турнир в света. Преди почти век същото постига Франк Робъртс при 11:4 срещу Кристъл Палас.

Джордан Кларк от Лутън пък страна автор на един от най-красивите голове за сезона след далечен изстрел за 1:3.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Головото шоу започна още в третата минута. Кевин де Бройне изведе Ерлинг Холанд сам срещу вратаря и норвежецът се разписа за 1:0.

Четвърт час по-късно Холанд отново получи от белгиеца, нахлу в наказателното поле и отново преодоля Тим Крул.

Доброто взаимодействие между двамата прилича и в 40-ата минута, когато Холанд беше изведен от Де Бройне и записа хеттрик.

Лутън имаше повод за радост и надежда в края на полувремето, когато Джордан Кларк се разписа с удар от дистанция след пас на Рос Баркли, вкарвайки един от най-красивите голове за сезона (1:3)

Интригата в мача се върна в 52-ата минута, когато отново Рос Баркли отново намери Кларк за 2:3.

Манчестър Сити обаче натисна и само три минути след това тандемът Де Бройне – Холанд проработи за четвърти гол в полза на гостите.

Норвежецът се разписа още веднъж до края на мача, този път след пас на Бернардо Силва в 58-ата минута).

Матео Ковачич сложи точка на спора в 72-ата минута, след като получи пас от Джон Стоунс и порази целта от границата на наказателното поле за крайното 6:2.

В други срещи от ФА къп, играни днес:

Борнемут - Лестър 0:1 след продължения (0:0 в редовното време)
Блекбърн - Нюкасъл 3:4 след дузпи (0:0 в редовното време и продълженията)