Робин ван Перси реализира и двете попадения за Холандия при победата с 2:1 над Мексико в приятелска среща между двата участника на Мондиала, играна във Фрайбург, Германия.

Голмайсторът на Арсенал се разписа през първото полувреме - в 17-ата и 41-ата минути, но Хавиер Ернандес върна едно попадение в 74-ата, и така запази интригата до края.

Холандия като цяло владееше повече ситуацията на терена, доминираше, но след като поведе в резултата се поотпусна и позволи на мексиканците да отнемат доста топки в центъра на терена. Въпреки това до почивката авансът на "оранжевите" стана двоен, а Ибрахим Афелай можеше да го направи и по-голям, ако от разстояние бе намерил рамката на вратата.

През второто полувреме холандците продължиха да натискат, и Дирк Каут можеше да се разпише, но стреля встрани. Около 60-ата минута Мексико отново намери себе си, и първо Пабло Бареа, а след това Карлос Вела и Джовани дос Сантос можеха да пробият Мартен Стекеленбург. В крайна сметка това стори Ернандес, 15-ина минути преди края, когато с глава засече центриране от ляво. Джовани можеше и да изравни малко след това, но холандският страж с върха на пръстите си изби над напречната греда.

"Лалетата" се защитаваха отлично през последните десетина минути, за да съхранят важна за самочувствието им победа, две седмици преди Мондиал 2010.