Холандия победи Полша с 1:0 в един от очакваните с най-голям интерес мачове тази вечер от турнира Лига на Нациите – група 1 на Лига А. Двубоят бе ръководен изцяло от българска съдийска бригада, водена от Георги Кабаков, с асистенти Мартин Маргаритов, Деян Вълков и четвърти съдия Никола Попов.

Победният гол за „лалетата“, водени от новия си селекционер Дуайт Лодевегес, отбеляза Стивън Бергвайн (61) след асистенция на Ханс Хатебург, а поляците без Роберт Левандовски, който получи почивка и не бе в състава, така и не успяха да отвърнат на удара.

По същото време в другата среща от тази група в Лига А на турнира Италия се препъна на старта и завърши 1:1 с гостуващия тим на Босна и Херцеговина. Гостите поведоха с гол на Един Джеко (57), а Стефано Сенси (67) изравни и донесе точката на домакините. Така “скуадра Адзура” записа първо равенство след 11 поредни победи, но остава без загуба в последните си 15 мача.

В най-резултатния двубой тази вечер Чехия победи с 3:1 при визитата си на Словакия и излезе начело в класирането на група 2 в Лига B. Головете реализираха Владимир Цоуфал (48), Боржел Дочкал (53-дузпа) и Михаел Кръменчик (86), а единственото попадение за словаците отбеляза Иван Шранц (88) малко преди края.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И ГОЛМАЙСТОРИ В ЛИГАТА НА НАЦИИТЕ ОТ ПЕТЪК ВЕЧЕР - ТУК!