Холандия измъкна инфарктно равенство срещу Турция в мача си от група „А” на европейските квалификации. Двата тима направиха 1:1 на „Амстердам арена”, като Уесли Снайдер донесе точката на „лалетата” с гол в даденото от рефера продължение. Преди него Бурак Йълмаз бе точен за турците.

Равенството обаче може да се запише като поредна издънка за тима на Гуус Хидинк в този квалификационен цикъл. Тимът е на трето място със 7 точки, като изостава на 5 от втория Исландия. Турция е на четвърта позиция с 5 точки.

Холандия доминираше на терена, но нападателите на тима се надпреварваха да пропускат. Вместо това в 37-ата минута Йълмаз смълча публиката. Волкан Шен се справи със защитник в наказателното поле и пусна към нападателя, който излъга бранител на домакините и стреля мощно. Топката рикошира в тялото на Бруно Мартинс Инди, излъга вратаря на домакините и влезе в мрежата му - 1:0.

След почивката на терена имаше само един отбор. Холандците не спираха да налитат към вратата на противника, но така и не успяха да намерят целта. Нарсинг, Снайдер, Депай и Афелай се надпреварваха да пропускат, а времето неумолимо течеше. Така се стигна до втората минута на даденото от рефера продължение. Джетро Вилемс намери Снайдер и играещият в Турция халф препарира най-после Бабаджан с мощен удар, за да изравни.

"Лалетата" се хвърлиха в бясно темпо в търсене на нов гол в оставащите 2 минути, но пак пропуски на Депай и Снайдер не позволиха на домакините да вземат три точки.