Холандия победи с 2:1 при гостуването си на Исландия и на теория си осигури класирането за Мондиал 2010 в ЮАР. Найджъл Де Йонг в 8-та и Марк ван Бомел в 16-та минута набързо осигуриха солидна преднина за гостите и на практика осигуриха победата. Кристян Йорн Сигурдсон вкара почетния гол за Исландия в 88-та минута.

http://cache.daylife.com/imageserve/0bYz6MW9KsduK/610x.jpgТака Холандия вече спокойно може да започне да мисли за предстоящото Световното първенство в ЮАР през 2010 година и дори да обмисля, къде ще резервира база. “Лалетата” са недостижими в квалификационна група 9 от зона Европа, след като имат до този момент пълен актив от 18 точки след 6 изиграни мача. Вторият Шотландия е на цели 11 зад възпитаниците на Берт ван Марвик. Островитяните са с 7 точки, но от 5 мача и дори и да спечелят останалите си 3 мача до края на квалификационната кампания, то те ще играят най-много на бараж.

В другия мач от тази група Македония не можа да победи в Скопие Норвегия, като двата тима поделиха по една точка след 0:0 и заедно с останалите тимове в групата запазват шансовете си за второто място и за Мондиал 010 в ЮАР. /БЛИЦ