Дани Блинд вече не е селкционер на националния отбор на Холандия по футбол. Ръководството на тамошната федерация реши да уволни специалиста. Причина за това стана слабото представяне на "лалетата4 в световните квалификации и най-вече загубата от България в София с 0:2. 

Блинд беше подложен на унищожителни критики от медии и фенове. "Съжалявам много за загубата от България. Поемам вината. Ще си понеса отговорността. Жалко, че всичко приключва по този начин", беше единственият коментар на бившия защитник на Аякс.

Поражението с 0:2 от България снощи срина холандците от второ на четвърто място в Група „А“ от квалификациите за Мондиал 2018. Така „лалетата“ са на път да пропуснат второ голямо първенство, след като през миналата година не участваха на Евро 2016. Както е известно, за Световното в Русия се класират само победителите в квалификационните групи, а най-добрите осем втори отбори ще играят плейофи.

Дани Блинд е в треньорския щаб на "лалетата" от 2012 до 2015, а след това стана селекционер на тима. Той се задържа на поста само година и осем месеца. Под негово ръководство тимът не успя да се класира за Евро 2016, а в момента заема 4-ото място в група А с актив от 7 точки.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​