Бившият холандски национал Франк Рийкард категорично отказва повече да се занимава с футбол. 51-годишният бивш полузащитник слага край и на треньорската си кариера, за да се съсредоточи върху други неща.

"Както се развива животът ми в момента, повече няма да се занимавам с треньорската кариера. Не съм от хората, които ще работят до 60-годишна възраст. Благодарен съм за всичко, което ми е дал футболът и ценя постиженията си. Но сега предпочитам да отдам живота си на други неща”, сподели Рийкард пред Voetbal International.

„Във футбола има много напрежение и няма да се занимавам с него. Но със сигурност ще продължа да гледам мачове и да обсъждам играта с приятели", допълни легендарният холандец, който за последно води националния отбор на Саудитска Арабия и бе уволнен миналото лято, след което отиде във Флорида.

Рийкард дебютира в треньорската професия като селекционер на Холандия през 2000 година, а най-големите му успехи са начело на Барселона, спечелвайки с каталунците шампионската титла в Примера дивисион и Шампионската лига.

В своята треньорска кариера холандецът е бил начело още на Галатасарай и Спарта (Ротердам).