Манчестър Юнайтед е на път да привлече защитника Александер Бютнер от холандския Витес. Според информациите 23-годишният ляв бек е заминал в неделя за Англия, за да мине прегледи при “червените дяволи” и да подпише петгодишен договор.
 
“Това е сбъдването на една мечта. Всичко протече много бързо и аз съм много щастлив”, заяви Бютнер пред “ Omroep Gelderland”. За момента няма официално потвърждение нито от Юнайтед, нито от Витес.
 
Защитникът беше свързван с трансфер във Висшата лига през това лято, но се очакваше да премине в Саутхемптън. Дори се говореше, че “светците” и Витес са се разбрали. Трансферът обаче не се осъществи.
 
Бютнер, който може да играе и като десен бек, е продукт на школата на тима от Арнем. Той има 107 мача за “жълто-черните” и попадна в разширения състав от 36 имена на Холандия за Евро 2012. Той обаче не попадна в окончателния списък на тогавашния селекционер Берт ван Марвайк.
 
Александер Бютнер не взе участие в двата мача на Витес срещу Локомотив (Пловдив) във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Както е известно, холандският тим отстрани “смърфовете” след 4:4 в Ловеч и 3:1 на “Гелредом” в Арнем.