Новото попълнение на Милан Кейсуке Хонда пристигна в Милано и призна, че още от дете си е мечтал един ден да облече екипа на „росонерите”. 27-годишният халф е първият японски национал, който ще играе за Милан. Той пристига на „Сан Сиро” като свободен агент, след като договорът му с ЦСКА (Москва) изтече през декември.

На летището в Милано Хонда бе посрещнат от стотици фенове и журналисти, а в италианските медии се появиха информации, че „росонерите” са продали за няколко часа над 1000 фланелки с номер 10, който ще бъде носен от Хонда.

"Това е сбъдната мечта за мен. Много съм щастлив и развълнуван. Готов съм да играя, успях да поспя по време на полета. Нямам търпение да се запозная с новите ми съотборници. Смятам, че има какво да дам на Милан. От много време чаках да дойде този момент. Милан е легендарен клуб, симпатизирам им от дете", заяви японецът пред клубната телевизия.

"Говорих с Нагатомо, който ми е приятел. Футболът е моят живот и се надявам да се представям добре. Мога да играя на всяка позиция. Искам както да бележа, така и да асистирам за голове. Желанието ми е да играя в атаката, но без значение къде точно", допълни Хонда, който ще бъде на трибуните на "Сан Сиро" за мача срещу Аталанта в понеделник.