Президентът на Байерн Ули Хьонес бе на върха на щастието след победата над Борусия (Дортмунд) с 1:0 и класирането на полуфинал за Купата на Германия навръх 113-ия рожден ден на баварците. Според боса на колоса от Мюнхен отборът е показал с този мач, че отново е най-добър в Германия.

"С тази победа си върнахме надмощието в германския футбол. През последните години Дортмунд ни вдъхнови и направи така, че да достигнем до едно ново ниво. Снощи видяхме резултата от това. Няма как да играем по-добре от това, което показахме в последните 20 минути на първото полувреме", коментира Хьонес пред официалния сайт на баварците.

„Нямам никакви проблеми с Дортмунд, това е един много класен отбор. Като клуб винаги се е държал коректно. Ние направихме така, че отново да бъдем на най-високото стъпало в Германия. За тази година се изясни кой е най-силният отбор. В първенството разликата ни с Борусия е 18 точки (б.р. разликата в таблицата е 17 пункта), като имаме предвид и головата разлика. Юп Хайнкес е чудесен треньор и човек. Той заслужава всичко това. Пожелавам му да спечели през този сезон всичко, което може да се спечели", завърши босът на Байерн.