Старши треньорът на сензацията от Световното първенство Коста Рика - Хорхе Луис Пинто, няма да води повече националния отбор на страната. Той подаде оставка заради разногласия с президента на федерацията Едуардо Ли.

"За съжаление, ние не можахме да стигнем до единомислие по доста точки от новия договор на треньора. Един от моментите беше за хората и точната им бройка в неговия щаб. Но не беше само това. При това положение по-добре сътрудничеството ни да не продължава“, коментира Ли.

"Половин година се налагаше да работя в екипа си с човек, който не искам дори и да виждам. Но наложен ми от федерацията. Изтърпях всичко това заради голямата цел - Световното първенство. От федерацията просто ме задължиха да го взема, но през цялото това време аз се чувствах сам и без подкрепа. Ако не мога да си избера хората, на които да разчитам, за какво сътрудничество говорим“, коментира Пинто.

Коста Рика стигна до четвъртфинал на Мондиала в Бразилия, след като излизането като победител от групата с Италия, Англия и Уругвай. На осминафиналите тимът отстрани Гърция, но в следващата фаза отстъпи на Холандия.