Футболната легенда Христо Стоичков не успя да донесе късмет на Ростов. Камата изгледа на стадион “Олимп 2” загубата на тима с 0:2 от Динамо (Москва) в мач от 17 кръг на руската Премиер лига. По този начин домакините записаха седми пореден мач за първенство без победа – 2 равенства и 5 загуби. Последният им успех бе на 21 май – 3:0 срещу Амкар.
 
Стоичков е в Ростов на Дон от четвъртък и вече гледа мач на втория отбор на тима, проведе занимание с юношите на клуба, посети дом за сираци и традиционна казашка фолклорна група в Старочеркаск. Очаква се българинът да стане спортен директор на Ростов.
 
Чавдар Янков, който вкара първия си гол за националния отбор на България под ръководстовото на Христо Стоичков, започна титуляр за домакините, но бе заменен на почивката от Олег Иванов.
 
И двете попадения за Динамо (Москва) бяха реализирани от Игор Семшов. 33-годишният халф вкара 100-ия гол в кариерата си в 11-ата минута, когато с глава засече центриране на Самедов. Четвърт час преди края на мача Семшов отново се разписа. Уилкшир центрира отдясно, а Воронин с глава продължи към халфа, който прати топката за втори път във вратата на Антон Коченков.
 
В края на мача домакините останаха с човек по-малко. Тимофей Калачьов бе отстранен от терена за втори жълт картон.
 
Поражението прати Ростов на предпоследното 15-о място с 13 точки, две повече от последния Криля советов. Динамо (Москва) излезе на втора позиция в класирането с 32 точки, 5 по-малко от лидера ЦСКА (Москва)./БЛИЦ