Легендарният Христо Стоичков може да подобри финансовото си състояние значително, ако направи Мамелъди Съндаунс шампион на ЮАР. Чували с пари са приготвени за футболистите и Камата, ако спечелят златните медали в първенството.

“Слухове от лагера на Мамелъди гласят, че собственикът на клуба Патрис Мотсепе е обещал милиони на играчите си, ако го зарадват с първото място", предава южноафриканският вестник "Таймс".

Царят на платината, както наричат в Африка собственика на Мамелъди, се слави като един от най-богатите хора в страната.

“Футболистите на Мамелъди винаги са били награждавани богато при добре свършена работа. Тази година няма да бъде по-различно, те знаят какво ги чака в сейфа, в случай, че спечелят първенството. Това е голяма мотивация за тях”, допълва изданието.

"Христо Стоичков ще продължи да работи усилено, а съперниците изпадат в паника, когато чуят как българинът готви тима за титлата. Много коментатори предричаха, че Стоичков ще бъде първият уволнен треньор този сезон след слабия старт, когато той плащаше повече глоби, отколкото печелеше мачове”, завършва коментара си вестникът.

Шест мача преди финала на шампионата, воденият от Камата тим е на крачка от милионите. Мамелъди изостава на 3 точки от лидера Суперспорт (Юнайтед), като има по-добри показатели в директните двубои и мач по-малко./БЛИЦ