Тампа Бей Роудис спечели с 3:1 срещу Ню Йорк Космос в българското дерби на 6-ия кръг от есенния дял на Северно-американската сокър лига (НАСЛ). За домакините цял мач игра Георги Христов, който на няколко пъти бе много близо до гола. За гостите пък в 60-ата минута се появи Стефан Димитров и отбеляза почетното попадение.

Преди това Кийт Саваж в 22-ата бе открил резултата, а Тамика Мкандауире в 58-ата удвои. Именно това принуди треньора Космос да вкара в игра още един нападател в лицето на Димитров. И той му се отблагодари девет минути преди края.

Попадението спомогна на нюйоркчани да опитат финален щурм поне за точка. Блейк Вагнер обаче сложи точка на спора в 90-ата минута за 3:1.

Благодарение на успеха Тампа е трети с 12 точки в есенното класиране. Космос са седми с осем. В комбинираното подреждане Роудис е четвърти с 22, докато Ню Йорк е позиция по-напред с пет точки повече.

Следващия уикенд Христов и съотборниците му отново са домакини, когато на 23 август приемат Каролина РейлХоукс. Космос също играе у дома, а противник е лидерът Минесота Юнайтед.
СВЕТОСЛАВ КОСТАДИНОВ/БЛИЦ