Една от звездите на Динамо (Загреб) и кандидат за разширения състав на хърватския национален отбор за Мондиал 2014 Ариан Адеми взе решение да играе за Македония. 22-годишният полузащитник, роден в хърватския град Шибеник, премина предварителните медицински прегледи на националния тим на родината си, но след това не попадна в списъка от 30 играчи на селекционера Нико Ковач.

"Въобще не се сърдя, нито избрах Македония, защото не съм в списъка на Нико Ковач. Вече дълго време разговарям с хора от Македония, които ме ценят като играч и като човек и които искат да ме видят в техния национален отбор не само днес, но и занапред. Така че това не е решение, което съм взел за една нощ, нито е свързано със списъка на хърватския национален селекционер”, сподели Адеми пред официалния сайт на Динамо (Загреб).

„Хърватия ми е дала много, играл съм за младежкия отбор и сигурно ми е помогнала да бъда такъв играч, какъвто съм сега, и за това благодаря на футболния съюз и на всички селекционери", допълни полузащитникът.