Йосип Станишич остана изненадан, че шампионът на Германия Байерн го остави да напусне под наем и да се присъедини към потенциалния конкурент за титлата Байер (Леверкузен). Хърватският десен бек премина при "аспирините" за един сезон, но без опция за закупуване през следващото лято.

Напускането на Станишич се случи, въпреки че десният бек на Байерн Бенжамен Павар е считан за сигурно ново попълнение на Интер. По тази причина в пресата се обсъжда оферта на Байерн за Лукас Клостерман от РБ Лайпциг, а Нусаир Мазрауи е друга опция за отбора.

"Бях малко изненадан“, каза 23-годишният Станишич на пресконференция. "Но клубовете се съгласиха и за мен това е най-доброто решение. Никога не знаех дали Бенджи остава или си тръгва, а какво да кажем за мен? Останах във висяща ситуация", добави хърватинът, цитиран от ДПА.

Станишич знае какво е необходимо за спечелване на трофеи и е готов да се бори с досегашния си клуб за титлата на Германия, като Леверкузен на Шаби Алонсо е считан от много експерти като възможен претендент този сезон. "Много е трудно да поддържаме високо нивото за 34 мача. Ще бъде предизвикателство, когато играем два пъти седмично. Но с широчината на състава, сигурен съм, че имаме добри шансове – било то в Бундеслигата или Купата – да спечелим трофеи или поне да се борим за трофеи", каза още Станишич.

Леверкузен победи носителя на Купата на Германия и Суперкупата РБ Лайпциг с 3:2 у дома миналия уикенд в откриването на Бундеслигата. Но Станишич настоява, че е излишно да се изпада в еуфория. "Шумът идва много бързо, а с него и напрежението. Важно е да запазим спокойствие“.