Капитанът на Шахтьор (Донецк) Дарио Сърна е най-скъпоплатеният футболист в първенството на Украйна. Хърватският национал получава 4 милиона евро на година (350 000 седмично), твърди агенция “РБК-Украйна”.
 
На второ място в класацията, съставена от телевизия ICTV, е съотборникът на Сърна в Шахтьор и националния отбор Едуардо да Силва. Бившият футболист на Арсенал взима годишно по 3 милиона евро.
 
Челната тройка в класацията завършва звездата на украинския футбол Андрий Шевченко. Капитанът на националния отбор заработва по 2,5 милиона евро на година.
 
В листата има още няколко играчи на Шахтьор (Донецк). Сред тях е възстановяващият се от тежка контузия Фернандиньо. Бразилецът получава ежегодно по 2 милиона евро. Такава е и заработката на игралия в Барселона през миналия сезон Дмитро Чигрински.
 
Бразилският халф на Шахтьор Жадсон взима 1,5 милиора евро. Такава заплата в Севастопол получава и най-титулованият футболист в историята на клуба от Донецк Мариуш Левандовски.
 
На осмо място е нападателят на Динамо (Киев) Артьом Милевски. Неговата заплата е 1,4 милиона евро на година (120 000 месечно). С 200 000 евро по-малко получава голмайсторът в шампионата на Украйна Евгени Селезньов от Днепър.
 
Бразилският футболист на Металист (Харков) Клейтън Шавиер е на последното място в Топ 10. Неговата заплата е в размер на един милион евро за година./БЛИЦ