“Основният проблем на Балъков е, че е изключително скъп треньор. Той и неговият помощник струват на Хайдук между 500 и 700 хиляди евро на сезон, или поне такава е информацията. Този проблем със скъпия договор всеки ден "хапе" президента Хръвойе Малеш, сега започна да хапе и членовете на Надзорния съвет, които се превърнаха в ръководство на клуба и практически дърпат всичките конци", пише хърватският всекидневник "Вечерни лист".
 
“Досега Балъков се ползваше с пълната подкрепа на ръководството на клуба, но с всеки един ден и с всеки негов ход тази подкрепа е все по-малка. Пред българския треньор има трудни дни, има четири трудни мача (Загреб, Сплит, Динамо, Риека), а само с "червените" играе в Сплит. Ако преживее това, тогава ще остане до края на сезона”, добавя изданието.
 
Както е известно, Балъков бе най-скъпият треньор и у нас, докато водеше Черноморец. Той обеща гръмко бъдеще на тима, след като Митко Събев му отпусна луди пари за селекция и за заплати. В крайна сметка Краси се провали и напусна бургаския тим през задния изход.