Хърватия ще обжалва наложеното от УЕФА наказание да приеме Италия при затворени врати в квалификационен мач за Евро 2016. Двубоят от нашата Група „Н“ е на 12 юни.
 
От Хърватската федерация обявиха, че имат намерение да приемат „адзурите“ на стадион „Полюд“ в Сплит, но затова трябва разрешение от европейската централа, тъй като предварително е бил заявен Загреб.
 
Хърватите бяха наказани заради проблеми с публиката по време на евроквалификацията с Норвегия на 28 март (5:1). Освен домакинство пред празни трибуни УЕФА наложи и глоба от 50 000 евро. Срещата с Норвегия се игра при частично затворен „Максимир“ заради проблемите с хърватските фенове по време на мача с Италия в Милано на 16 ноември (1:1).
 
„Ще обжалваме наказанието. Разочаровани сме от решението. То ще ни донесе огромни загуби – не само на футболната федерация, но и на страната. Ще има загуби от туризъм. Знаем, че при следващи проблеми с феновете от УЕФА ще ни отнемат точки“, заяви президентът на Хърватския футболен съюз Давор Шукер, който вече е член на Изпълкома на УЕФА.
 
Нашата група "Н" за европейските квалификации