Хърватия спечели убедително със 7:1 при визитата си на Малта в мач от група "H" на квалификациите от Европа за Мондиал 2022 в Катар. „Шахматистите” продължават да бъдат в борбата за първото място в своята квалификационна група заедно с лидера Русия, който по-рано разби Кипър с 6:0. В последния кръг хърватите приемат руснаците в Сплит за първото място в групата, което ще осигури участие в Катар догодина. Останалият на втора позиция ще трябва да мине през ситото на баражите.

Иван Перишич (6) даде аванс на гостите, а домакините вкараха гол след 14 минути игра, но той не бе признат от ВАР заради засада. Балканците удвоиха преднината си чрез Дуйе Чалета-Цар (22), а в 31-ата минута Марсело Брозович си вкара гол.

До края на мача гостите бяха абсолютни господари на терена и вкараха още пет безответни попадения, дело на Марио Пашалич (39), Лука Модрич (45+1), Андрей Крамарич (53) и Ловро Майер (47, 64), който вкара два гола.

Кръг преди края на борбата в квалификационна група H Русия води във временното класиране с 22 точки пред Хърватия с 20. Следват тимовете на Словакия и Словения, които завършиха 2:2 в сблъсъка си по същото време. Последните две места са за Малта и Кипър, като и двата тима имат по 5 точки в актива си.