Хърватия победи с 2:0 при визитата си на Турция и записа първи успех в група "D" на квалификациите за Евро 2024 в Германия. И двете попадения в Бурса бяха дело на Матео Ковачич (20, 45+4)

Турция почна мача по-силно и още в 5-ата минута Ченгиз Юндер имаше страхотен шанс да вкара, но ударът му по земя попадна в обсега на стража Доминик Ливакович, който спаси. Вратарят на гостите трябваше да се намесва и в 10-ата минута, когато Актюроглу се освободи и стреля от ръба на наказателното поле. Минута след това пък Турция стигна до гола, отново чрез Керем Актюроглу, но попадението му бе отменено заради засада. 

В 20-ата минута Матео Ковачич бе намерен във вътрешността на наказателното поле от Марио Пашалич, след което прати топката в мрежата на турците. 

Турция продължи да доминира и след попадението на Ковачич, но така и не намери правилния път към вратата на Ливакович.

Вместо това гостите стигнаха до втори гол дълбоко в добавеното време на първата част. Отново Матео Ковачич се озова на правилното място в правилното време, за да се разпише още веднъж. Той овладя избита топка в наказателното поле и я прати в средата на вратата, оставяйки за втори път в мача Мерт Гюнок безпомощен.

През второто полувреме турците започнаха стихийно нападение и обсадиха наказателното поле на гостите. Доминик Ливакович и защитниците пред него обаче бяха блестящи и окончателно обезсърчиха Демирал, Юксек, Кьодкчу, Юндер и Челик, които създадоха цяла плеяда от положения, но така и не успяха да се разпишат.

Южните ни съседи дори можеха да получат трети гол във вратата си, когато в 77-ата минута Андрей Крамарич стреля опасно, но ударът му профуча покрай левия страничен стълб на Мерт Гюнок.

Така Турция отново разочарова своите привърженици, на които дължи много след като не отборът не успя да се класира за Мондиал 2022 в Катар и записа изключително слабо представяне на Евро 2020, отпадайки още в груповата фаза на турнира.