Футболистите на хърватския първодивизионен Карловац вдигнаха стачка и не пътуваха за вчерашното си гостуване на Риека за мач от 15 кръг, тъй като не са получавали заплата през последните 7 месеца.
 
Тимът е на предпоследното място в първенството и е първият в историята на Хърватия отбор, който вдига стачка с бойкотиране на мач заради забавени плащания.
 
Ако играчите постъпят по същия начин и в срещата с Истра през идния уикенд, клубът автоматично ще бъде изпратен в най-ниската дивизия на местната футболна пирамида.
 
Риека, 11-и в класирането, получава служебна победа с 3:0. Феновете на тима, закупили билети за мача с Карловац, ще могат да посетят безплатно срещата за Купата на страната с Осиек в сряда.
 
Преди месец играчите на Карловац вече направиха демонстрация заради неполучените си заплати. Преди началото на мача с Шибеник (1:4) на 29 октомври, футболистите седнаха за две минути на терена.
 
“Аз исках да играя в срещата с Риека, но 99% от отбора обяви бойкот. Нямах друг избор, освен да ги подкрепя. Не знам какво ще се случи след тази стачка. През 15-годишната си професионална кариера за първи път се сблъсквам с подобна ситуация”, заяви капитанът Матия Стефанчич./БЛИЦ