Испанският национал Хуан Мата категорично обяви, че няма да напуска Лондон и остава в Челси въпреки безбройните слухове около него. 25-годишният полузащитник е имал разговор със завърналия се на „Стамфорд Бридж” португалски мениджър Жозе Моуриньо и след него вече няма никакви съмнения за оставането си в клуба.

„Говорих с клубното ръководство и треньора. И двете страни потвърдиха, че съм много важен футболист за отбора. Няма какво повече да кажа. Такова нещо винаги е добре да се чуе. Всеки би искал да бъде оценен. Аз съм много щастлив. Имаме нов треньор, който иска да ни подобри в сравнение с миналата година”, заяви Мата пред репортери.

„Колкото по-дълго си със съотборниците, толкова по-добре се получава играта ни. Сега идват Андре Шюрле и е Кевин де Бруйне. Радвам се много за новия сезон”, допълни испанецът, който е на турне с Челси в САЩ.

През последните две години Мата бе обявяван за играч на сезона в Челси. Миналата кампания той завърши с 20 гола и 28 асистенции, които го нареждат сред най-добрите голмайстори в Европа.

Въпреки резултатите си Мата отново ще трябва да се доказва. Младата белгийска звезда Еден Азар и бразилският национал Оскар също ще се борят за титулярни места при „сините”.

БЛИЦ представя: Световните трансфери