Хуан Себастиан Верон, известен като Малката вещица, се разписа в добавеното време за победата на носителя на Копа Либертадорес Естудиантес с 1:0 над Алианса (Лима) и по този начин аржентинският тим оглави класирането на Група 3 на турнира.

В другия мач от потока боливийският Боливар се наложи с 2:0 на Хуан Аурич от Перу в двубой без значение за двата тима, тъй като Естудиантес и Алианса си бяха гарантирали продължаването напред.

Верон вкара победния гол за аржентинския тим в едно от последните отигравания в мача. Носителят на трофея получи право да изпълни дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Ектор Видал Соса. Вратарят на Алианса Джордж Форсайт спаси удара на Малката вещица, но Верон се разписа при добавката. Тимът от Перу завърши мача с 10 души заради червения картон на Валтер Вирчес точно преди гола.

Десет тима вече са си гарантирали участието на осминафиналите на Копа Либертадорес: бразилските Коринтианс и Крузейро, Универсидад (Чили), Онсе Калдас (Колумбия), Либертад (Парагвай), Алианса (Лима, Перу), аржентинските Велес Сарсфийлд и Естудиантес, както и мексиканските Сан Луис и Чивас.

Сан Луис и Чивас пропуснаха груповаха фаза на надпреварата и получиха право на участие директво в елиминациите, след като през миналата година бяха извадени от осминафиналите на Копа Либертадорес заради епидемията от свински грип в Мексико. Останалите осем места на осминафиналите на турнира ще бъдат разпределени в мачовете, които ще се играят днес и утре./БЛИЦ