Мики ван де Вен ще се завърне в състава на Тотнъм за двубоя от Висшата лига срещу Лутън, след като защитникът се възстанови от контузия на бедрото, каза мениджърът Ангелос Постекоглу в петък.

22-годишният нидерландец пропусна загубата на тима от Фулъм с 0:3, която ги остави на пето място в класирането и на три точки от четвъртия Астън Вила, който има мач повече. "Шпорите" приемат 17-ия в подреждането Лутън в събота.

"Всички национали се върнаха невредими, което е добре. Мики беше този, който пропусна последния мач. Но той тренира през последните няколко дни и е на разположение", заяви Постекоглу на пресконференция преди мача.

Австралиецът също разкри, че Ричарлисон тренира във фитнеса и състоянието му се следи от лекарския щаб, след като бразилският нападател остана резерва по време на приятелските мачове на страната му срещу Англия и Испания.

"Той е ок. Имаше болки в коляното, но тренира днес и се чувства добре", добави мениджърът.

По-рано през седмицата Ричарлисон разказа за битката си с депресията след загубата на Бразилия от Хърватия на четвъртфиналите на Световното първенство в Катар 2022 и също така призова играчите да потърсят помощ за психичните си проблеми.

Постекоглу каза, че 26-годишният футболист е поел отговорност за популяризиране на темата за психичното здраве.

"Ако погледнем глобално, всички сме просто човешки същества. Той се е възползвал от подкрепата, която съществува, възползвал се е директно и е поел отговорността да се опита да сподели това. Винаги има по-голямо въздействие, когато някой известен говори или някой, за когото хората смятат, че няма никакви проблеми, и се възприема като признак на слабост да помоли за помощ. Това е чудесен начин за другите да разберат, че може да получат помощ, когато е необходимо", заяви треньорът на "шпорите".

"Всички преминаваме през предизвикателства и имаме проблеми в живота си, но съществува помощ за това и се надяваме, че тя няма да стигне до някого момент, в който да е толкова непосилно, че да засегне всичко, което правите. Това е заслуга за Ричи - той потърси помощ и сега иска други да се възползват от нея", добави той.