Скандалният сръбски фен Иван Богданов отрече, че е взел пари, за да предизвика бунт в Генуа, след който бе прекратена квалификацията Италия - Сърбия. Хулиганът беше арестуван в затвор в Генуа, а една от версиите е, че сръбската мафия му е дала 200 хиляди евро, за да предизвика безредиците.

“Аз не съм взимал никакви пари от гангстери, наркобарони и мафиоти, както се спекулира. Не познавам нито един от хората, с които ме свързват. Мислите ли, че ако съм взел 200 хиляди, ще пътувам с автобус и ще спя в хотел с една звезда”, казва Иван Богданов, цитиран от “Вечерни Новости”.

Решението за съдбата на сърбина ще стане ясно следващата седмица, но шансът той да бъде върнат в родината си е твърде малък. “Аз съм просто един фен на Цървена звезда. Вече казах, защо го направих и се извиних. Нямах представа, че ще предизвикам международен скандал, който ще ме свърже с предполагаеми мафиоти и футболни мениджъри. Това е пълна глупост”, допълва Богданов.

“Колкото по-бързо се прекрати да с е пише за мен, толкова ще ми бъде по-лесно, забравете ме. Липсват ми приятелите и най-вече майка ми. Надявам се да е добре и да не се притеснява”,завършва Иван Богданов, който със сигурност ще пропусне дербито - Партизан - Цървена звезда този уикенд./БЛИЦ