Треньорът на шведския Хекен Петер Герхардсон заяви, че Левски е напра­вил отличен трансфер с прив­личането на Симон Сандберг. 22-годишният защитник пре­мина на „Герена" в началото на седмицата и подписа дого­вор за три години. Бранителят веднага бе картотекиран и за двубоите на "сините" от вто­рия квалификационен кръг на Лига Европа срещу словенския Марибор, завършил при резултат 0:0.

"За един треньор винаги е голяма загуба, когато отборът му е напуснат от добър футболист. Сега трябва да мисля опции за заместник на Сандберг в краткосро­чен план - да преквалифици­рам играч, а клубът трябва да намери дългосрочно решение на този проблем", отчете Герхардсон пред gp.se.

През настоящата кампания Санд­берг взе участие в 12 от 13-те шампионатни мача на Хекен, в които отбеляза 1 гол. Той бе ползван от вече бив­шия си треньор като десен бек, въпреки че се чувства по-добре като централен брани­тел. На "Герена" обаче Симон ще бъде ползван в средата на защитата.

"Не знам много за българската лига, но Сандберг взе разумно решение за карие­рата си. Уважавам решение­то му, то е логично. Симон е силен играч и умен човек. За­това Левски направи много добър трансфер. Отива в отбора, който всяка година се готви за титлата и участва в евротурнирите. Освен това той ще натрупа и житейски опит. Искам да му пожелая успех. Беше забавно да работя с него, не съм имал никакви проблеми", каза Пе­тер Герхардсон.