Аржентинската преса и местните специалисти засипаха с похвали новия национален селекционер Алехандро Сабела. Под негово ръководство “гаучосите” спечелиха и двете си контроли на азиатска земя. 1:0 срещу Венецуела в индийския град Калкута и 3:1 срещу Нигерия в столицата на Бангладеш – Дака.
 
“Най-радващото е, че има спокойствие в съблекалнята. Атмосферата е чудесна. Дано така да продължим. На всички момчета се опитах да внуша, че трябва да забравят това, което се случи на Копа Америка през лятото”, заяви 56-годишният Сабела.

"Лео Меси не вкара гол, но пък асистира. Той е играч на мача с Нигерия”, коментира Сабела, който сложи капитанската лента на ръката на Меси. Ход, който не предприеха неговите предшественици Диего Марадона и Серхио Батиста.
 
“И в Индия, и в Бангладеш ни посрещнаха страхотно. На една от тренировките ни дойдоха над 20 хиляди души. Направо се видяхме в чудо. Всеки от феновете плати по 13 долара, за да гледа заниманието. Това е огромна сума за една от най-бедните държави в света. Впечатлени сме”, добави Сабела. 

Големият тест за новия селекционер обаче тепърва предстои. В рамките на две седмици Аржентина ще изиграе два приятелски мача с вечния си съперник Бразилия. На 14 септември в Кордоба и на 28 септември в бразилския град Белем.
 
Федерацията на Бангладеш пък е платила 4 милиона долара на Аржентинската футболна асоциация за проведения в Дака мач, разкрива пресата в Буенос Айрес.